Bölüm Tanıtımı

Bölümümüzde İngilizce Hazırlık sınıfı sonrasında dört yıl (8 yarıyıl) boyunca eğitimin %30'u İngilizce dilinde yapılmaktadır. İlk iki yıl (4 yarıyıl) ortak ön-lisans programından sonra öğrencilerimiz öğrenimlerini Botanik, Çevre Biyolojisi, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Zooloji temel lisans derecesi programlarına ayrılarak sürdürülmektedir. Bu programlarda ortak derslerin yanı sıra ilgili lisans programına ait temel alan dersleri de verilmektedir. Mezuniyet sonrasında öğrencilerimize Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Botanik, Çevre Biyolojisi, Genel Biyoloji, Hidrobiyoloji, Moleküler Biyoloji, Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Zooloji bilim dallarında lisansüstü öğretim programı hizmeti de vermektedir. Biyoloji bölümüne ait ders programı ve içerikleri hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.