tarihçe

Tarihçemiz

Biyoloji Bölümü’ nün temelini 1955 yılında Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak kurulan Biyoloji Enstitüsü oluşturmuştur. 1960 yılında Zooloji ve Botanik  Enstitüleri şekline dönüştürülen bu enstitü daha sonra 1961 yılında kurulan Fen Fakültesi bünyesine geçerek, Genel Botanik,  Sistematik Botanik, Genel  Zooloji ve Sistematik  Zooloji olmak üzere dört kürsüye ayrılmıştır.

1973 yılında bölüm sistemine geçilmiş, Genel Botanik Kürsüsü ile Sistematik Botanik  Kürsüsünden  oluşan Botanik Bölümü, Genel Zooloji ile Sistematik Zooloji Kürsüsünden  oluşan Zooloji Bölümüne ek olarak  09.05.1978 tarihinde Biyolojik  Oseanografi Bölümü ve  24.02.1981 tarihinde Mikrobiyoloji bölümü kurulmuştur.

18.02.1982 tarihinde üniversitelerde Akademik Teşkilat yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile  Biyoloji Bölümü çatısı altında Botanik , Zooloji, Hidrobiyoloji, Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji, Genel Biyoloji ile Moleküler Biyoloji Anabilim Dalları oluşturulmuştur.