Ders Muafiyet İşlemleri Duyurusu

“Üniversitemize yerleşen öğrencilerden bir başka Yükseköğretim programından mezun olan veya bir başka yükseköğretim programına kayıt yaptırarak eğitimini tamamlayamayanların alıp başarılı oldukları derslerden, ilgili birim yönetim kurulunca muafiyet hakkı verilenlerin notları transkripte işlenir ve AGNO hesabına katılır. Muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler, Üniversitemize kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen ara sınavlara kadar birimlerine başvurarak, muafiyet işlemini gerçekleştirebilir. İlgili bölümler öğrencilerin almış oldukları tüm derslerini inceleyip bir defaya mahsus olmak üzere öğrencinin muaf tutulacağı dersleri belirler ve ilgili birim yönetim kuruluna sunar.”

Durumu uygun olan yeni kayıtlı öğrencilerimizin 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren 15 Kasım 2021 tarihine kadar  https://kimlik.ege.edu.tr/ adresinden giriş yaparak “uzaktan başvuru işlemleri” ekranından örnek dilekçeyi doldurduktan sonra dilekçeyi yine aynı adresten sisteme yükleyerek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvurusu onaylanan öğrencilerimizin Fakültemiz Öğrenci İşler Bürosu ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

(Öğrenci İşleri Bürosu İletişim Numarası: 0232 311 5143)